Vaření a pečení v páře

Považujete vaření a pečení za svůj koníček? Pak jistě oceníte nové technologie a postupy. Jinými slovy, jestliže jsou výše uvedené činnosti vaší zálibou, určitě vám nebude proti srsti v tomto odvětví zkoušet nové věci. Řeč je o vaření a pečení v páře. Díky tomu jídlo získá na chuti. Mimo jiné existuje i několik dalších důvodů, proč začít vařit nebo péct právě v páře. Právě tyto důvody vám v následujících odstavcích představíme. Uvidíte, že už následně nebudete chtít vařit jinak, než v páře. Nyní se na to ale pojďme společně podívat.



Pečeme a vaříme v páře

Znáte to, pokud nevaříte v páře, musíte používat různé oleje. Jen málokdo si uvědomuje, jak moc škodí našemu tělu přepálený olej. Nepoužívejte žádné tuky, a to tak, že začnete od teď vařit v páře. Výhodou je fakt, že se jídlo nikdy nepřipálí. Jestliže máte obavy z toho, že své jídlo při vaření nebo pokrmy při pečení připálíte, zaměřte se na tuto metodu. V páře se vám to rozhodně nestane.

Chuťově lepší jídlo

Chuťově vám bude jídlo více chutnat. Jestliže budete vařit zeleninu v páře, uvidíte, že ji následně budou konzumovat i vaše děti, a to bez toho, aniž byste ingredience jiným způsobem dochucovali. Jinými slovy má jídlo vařené v páře mnohem výraznější a lepší chuť. Nemusíte dlouhé hodiny trávit tím, že budete vařit svým dětem jídla, která jim nebudou chutnat, protože nejsou dochucená nebo okořeněná. Jak to bývá u zeleniny vařené ve vodě. Díky páře získá jídlo okamžitou chuť, jež ocení i vaše děti.

Krásná barva samozřejmostí

Nechybí ani krásná a zachovalá barva. U některých pokrmů, které vaříte ve vodě nebo jiným způsobem následně jídlo ztrácí své nádherné barvy. Vy poté máte pocit, jako by jídlo bylo zkažené nebo jinou formou poškozené. Mimo jiné nemáte už příliš velkou chuť, jakmile takové jídlo vidíte před sebou na talíři. To se dá změnit tím, že začnete s vařením a pečením v páře. Jídlo si zanechá svou chuť.

Související:  Vaření jako hobby

Nutriční hodnoty jsou vyšší

Víte, čeho ještě dosáhnete, budete-li vařit v páře? Toho, že si pokrmy zanechají své živiny a nutriční hodnoty. To se dále týká i minerálů a vitamínů. Proč přicházet zbytečně o nutriční hodnoty tím, že začnete vařit ve vodě nebo jiným způsobem, když je snadno můžete ponechat. Jen stačí od teď vařit v páře. Díky tomu si potraviny zanechají svou nutriční hodnotu i barvy. Při ohřívání se jídlo navíc oživí. Nemusíte se tak bát toho, že by během ohřívání jídlo seschlo nebo jiným způsobem se deformovalo.

Platí to při vaření i pečení

Kromě vaření se dá i péct v páře, jak jsme již rovněž uvedli. To už bude záležet na tom, jaká z těchto činností je vám blíže. Můžete to pochopitelně kombinovat. Jednou je možné uvařit v páře a po druhé zase naopak něco dobrého upéct, a to nejenom pro sebe, ale svou rodinu.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..