Jak na řízky

Každou neděli si vzpomenu, jak mě moje matka učila připravovat maso na řízky. Byl jsem starší ze sourozenců a tak mi připadla povinnost pomáhat v kuchyni. A i mě to docela bavilo.



Téměř každou neděli slyším v paneláku někoho připravovat maso na řízky. Slyším, jak paličkou bouchá do masa jako kdyby ho chtěl úplně roztlouct. Nebo je to jen můj pocit, protože naklepávají řízky na kuchyňské lince, takže ví celý panelák, co budou dnes obědvat?

Pokud máte v úmyslu připravit řízky, zkuste postup, jak mě to učila moje máma. Destičku na naklepávání řízků nepokládejte na kuchyňskou linku nebo stůl, ale usedněte na židli a destičku si položte na kolena. Samozřejmě je dobré si předtím nezapomenout obléci kuchyňskou zástěru, abyste nebyli špinavý od létajícíchch kousků masa.

Když takto klepete řízky, stanou se dvě věci. Zaprvé, nikdo neslyší, co dnes chystáte na oběd a nemusí vám závidět v případě, že si maso nemůže dovolit. A zadruhé, na kolenou cítíte, když do masa tlučete zbytečně silně, jako za trest, a tím maso před smažením nerozbijete a zůstane vám šťavnaté.

Takto zabijete dvě mouchy jednou ranou a ještě nenarušíte možná dobré sousedské vztahy. Pamatujte, co nechcete aby druzí dělali vám, nedělejte ani vy jim.

Dobrou chuť.


.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..